DOCUMENTAIRE BRUIDSFOTOGRAAF | ROTTERDAM | LOUTER LIEFDE

= 1 + 2 +3 = LOUTER LIEFDE

Σ

3

n

n=1

1 - DOCUMENTAIRE

2 - FINE-ART

3 - HUCK-ART

FINE-ART | 10%

Fine-Art houdt in dat de foto's nét wat mooier worden gemaakt door een artistieke insteek. In de praktijk komt dit neer dat ik mijn visie als bruidsfotograaf terug laat komen in de foto. Heel anders dan bij mijn documentaire fotografiestijl het geval is, is bij deze stijl enige regie, subtiele aanwijzingen en een bepaalde mate van begeleiding van belang.
 

Hierbij let ik zowel op het bruidspaar als op de fototechnische aspecten van de trouwlocatie zelf – zoals bijvoorbeeld lichtinval en hoe je hiermee kunt spelen om een prachtig resultaat te bereiken.
 

Het feit dat ik al flink wat bruidsparen op de populairste trouwlocaties in Rotterdam heb mogen fotograferen in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag, maken dat ik vaak intuïtief en zonder getreuzel trouwfoto’s maak die zo uit een glossy zouden kunnen komen.

DOCUMENTAIRE | 80-89%

Ook wel een journalistieke stijl genoemd. Maar wat is een documentaire bruidsfotograaf? Het woord zegt het eigenlijk al, maar deze stijl houdt in dat ik gedurende de hele dag onopgemerkt en zonder inmenging foto’s van jullie en de bruiloftsgasten maak zonder dat jullie het door hebben. 

 

Door mijzelf discreet te mengen tussen de gasten en/of op de achtergrond te blijven kan ik de meest spontane, authentieke en intiemste momenten in beelden vastleggen. 

De documentaire stijl is typerend voor mijn bruidsreportages. Ik mix deze in overeenstemming met de bruidsparen met stijlvolle en romantische Fine-art en Huck-art met een knipoog.

HUCK-ART | 1-10%

Ieder bruidspaar is uniek! Ik word er gelukkig van als ik niet alleen de chemie tussen jullie twee mag vastleggen maar ook wat jullie zo 'eigen' maakt. Een voorbeeld van zo’n moment is hoe jullie elkaar hebben ontmoet, een gezamenlijke passie of iets wat jullie willen uitdragen.  

.
Een voorbeeld van een fotosessie waar ik deze aanpak heb toegepast zie je hierboven. Jeroen en Nahalhebben elkaar ontmoet in deze supermarket – de Jumbo. Het leek me dan ook fantastisch om een serie foto's van het gelukkige bruidspaar te maken in de Jumbo zelf. Om dit te bewerkstelligen heb ik contact opgenomen met het desbetreffende filiaal van de Jumbo en samen met het management alles georganiseerd voor de shoot.

Huck is net Wally. Je moest hem soms echt spotten. Hij sluipt op je in en voordat je het door hebt ben je te laat en heeft hij de meest gênante momenten al vastgelegd.

 

Als bruidsfotograaf voelde Huck ook de momenten goed aan waardoor wij helemaal onszelf konden zijn. Mijn complimenten daarvoor, het zal vast niet meegevallen zijn met mijn cameraschuwe echtgenoot.

-Vincent & Marloes-

@ 2020 Louter Liefde | Beeldflow | Rotterdam