STIJL & WERKWIJZE | Louter Liefde

Mijn fotografie stijl is nog het beste te omschrijven als een mix van drie stijlen

DOCUMENTAIRE

FINE-ART

HUCK-ART
_DSC4126-1616x1077.jpg
Bruiloft15_edited.jpg
Bruidsfotograaf_edited.jpg
Bruiloft49_edited.jpg
R%26I5153_edited.jpg
Gerwin&Anne345.jpg
Bruiloft57_edited.jpg
Bruidsfotograaf Rotterdam
DSC02728-2-Edit-Edit-Edit.jpg
Bruiloft38_edited.jpg
J&M-67.jpg
_7R32647.jpg

DOCUMENTAIRE

Ook wel een journalistieke stijl genoemd. Maar wat is een documentaire bruidsfotograaf? Het woord zegt het eigenlijk al, maar deze stijl houdt in dat ik gedurende de hele dag onopgemerkt en zonder inmenging foto’s van jullie en de bruiloftsgasten maak zonder dat jullie het door hebben. 

 

Door mijzelf discreet te mengen tussen de gasten en/of op de achtergrond te blijven kan ik de meest spontane, authentieke en intiemste momenten in beelden vastleggen. 

De documentaire stijl is typerend voor mijn bruidsreportages. Ik mix deze in overeenstemming met de bruidsparen met stijlvolle en romantische Fine-art en Huck-art met een knipoog.

FINE-ART

Fine-Art houdt in dat de foto's nét wat mooier worden gemaakt door een artistieke insteek. In de praktijk komt dit neer dat ik mijn visie als bruidsfotograaf terug laat komen in de foto. Heel anders dan bij mijn documentaire fotografiestijl het geval is, is bij deze stijl enige regie, subtiele aanwijzingen en een bepaalde mate van begeleiding van belang.
 

Hierbij let ik zowel op het bruidspaar als op de fototechnische aspecten van de trouw locatie zelf – zoals bijvoorbeeld lichtinval en hoe je hiermee kunt spelen om tot een prachtig resultaat te bereiken.

 

Door een goede voorbereiding kan ik op jullie trouwdag zelf intuïtief op een relaxte wijze foto's maken die niet misstaan in een glossy lifestyle magazine.

HUCK-ART

De chemie tussen geliefden twee vastleggen is één ding. Nog. Maar hoe gaaf is het als de foto's straks niet alleen mooi zijn maar ook eigenheid uitstraalt; een element wat jullie typeert als koppel!

Denk aan plekken met een bijzondere betekenis, een gezamenlijke passie of zelfs eigenaardigheden die jullie zo leuk maakt samen. Als het maar op beeld vastgelegd kan worden.


Een fotoshoot waar je dit terug ziet zijn bijvoorbeeld Jeroen en Nahal in de Jumbo supermarkt; waar zij collega's waren.  Of neem Gerwin & Anne in de Witte Aap aan dezelfde bar waar zij elkaar voor het eerst zagen. 

8bc985d3c4_edited_edited_edited_edited_e

Huck is net Wally. Je moest hem soms echt spotten. Hij sluipt op je in en voordat je het door hebt ben je te laat en heeft hij de meest gênante momenten al vastgelegd.

 

Als bruidsfotograaf voelde Huck ook de momenten goed aan waardoor wij helemaal onszelf konden zijn. Mijn complimenten daarvoor, het zal vast niet meegevallen zijn met mijn cameraschuwe echtgenoot.

-Vincent & Marloes-

8bc985d3c4_edited_edited_edited_edited_e